علم بر اين اعتقاد است که جهان در حال انبساط است و اين انبساط 13.7 بيليون سال پيش از نقطه در عالم آغازيدن گرفته است. مدارک زيادي براي تائيد اين نظريه وجود دارد، مانند: دور شدن کهکشان ها از ما، تابش زمينه کيهاني و وجود هيدروژن و هليوم در جهان.
اما چه چيزي قبل از انفجار بزرگ رخ داده است؟ نظر به اينکه تمام مواد و انرژي در نقطه اي که جرم و چگالي در آن بينهايت بوده و همه به هم پيچيده بودند، تصور مشاهده قبل از اين زمان و اينکه چه رخ داده است بسيار مشکل است.
مارتين بوجووالد و چند تن ديگر از کيهان شناسان از دانشگاه ايالت پن، تصور وقايع قبل از مهبانگ را امکان پذير مي دانند، تفکرات و ايده هاي او به صورت مقاله اي در مجله معتبر Nature Physics به چاپ رسيده است.
به عقيده او با استفاده از تکنيک هاي رياضي با نام حلقه گرانش کوانتمي، که ترکيبي از نسبيت و مکانيک کوانتمي است مي توان ديدي متفاوت نسبت به دوران اوليه جهان پيدا کرد. به اينصورت که نقطه آغاز که بينهايت کوچک و چگال بوده را مي توان، در يک توپ که شامل مقداري چگالي و جرم است فشرده کرد.
محققان بر اين باورند که قبل از وقوع مهبانگ، جهان درون اين توپ کوچک متلاشي شده است و سپس، دوباره دچار انبساطي شديد و قوي شده است. بر طبق اين تئوري هندسه فضا زمان جهان قبل از مهبانگ بسيار شبيه به جهان امروز ما بوده است.
↓ تبلیغ های جدید و روز برای شما ↓
|